Судитимуть псевдоректорку Херсонського аграрно-економічного університету

16 Вересня 2023, 11:26

Колаборантка Євгенія Чернишова. Фото: скріншот з відео, відкриті джерела.

У Херсоні судитимуть колаборантку, експосадовицю Держпродспоживслужби, яка очолювала захоплений росіянами університет та впроваджувала стандарти освіти РФ.

Прокурори Херсонської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишньої начальниці одного з відділів Держпродспоживслужби у Херсонської області за фактами державної зради та колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 3 ст. 111-1 КК України).
Слідством установлено, що у липні 2022 року обвинувачена очолила захоплений Херсонський державний аграрно-економічний університет, обійнявши посаду так званого «ректора».
Вона організовувала освітній процес за стандартами РФ та російськими підручниками, займалась добором викладачів та абітурієнтів.
Жінка особисто читала лекції російською мовою, брала активну участь у проросійських заходах, забезпечувала видачу дипломів російського зразка.
Також за її сприяння в приміщенні навчального закладу було розміщено виборчу дільницю для проведення псевдореферендуму щодо виходу Херсонщини зі складу України та приєднання території до рф, про що вона публічно заявляла у російських ЗМІ.