Сальдо обіцяє безкоштовно газифікувати до 38 тисяч домоволодінь на лівобережжі Херсонщини

02 Вересня 2023, 10:54

Колаборант Володимир Сальдо. Фото: відкриті джерела.

Херсонський колаборант Володимир Сальдо продовжує сипати популістськими заявами з метою підвищення власних рейтингів у передвиборній кампанії. Так, він заявив, що газифікує до 38 тисяч домоволодінь на тимчасово окупованій території Херсонської області “безкоштовно” і “найближчим часом”.

Про це псевдоочільник так званої “ВГА Херсонщини” повідомив у своєму Telegram-каналі.

“Щодо першочергових заходів щодо соціальної газифікації, то в рамках виконання доручення віце-прем’єра Олександра Новака підраховано, що у газифікованих населених пунктах Херсонської області є понад 38 тисяч негазифікованих домоволодінь. Згідно з розпорядженням Президента Російської Федерації Володимира Володимировича Путіна, до кордонів домоволодінь ділянки газопроводів-відводів ГУП «Херсоноблгаз» підведе безкоштовно”, – стверджує Сальдо.

Для прискорення процесу окупантами було створено “регіональний штаб із газифікації населення Херсонської області” під керівництвом того ж Сальдо.

Колаборант запевняє, що цей штаб розпочне свою роботу “найближчим часом”, однак не вказує конкретних термінів.

Як показує досвід, подібні заяви колаборантів покращити комфортне життя на тимчасово окупованих територіях Херсонщини не йдуть далі обіцянок.

Проєкт газифікації негазифікованих громад Херсонської області розглядався ще за української влади. Проте, з огляду на нерентабельність, його не було втілено. Справа у тому, що ряд негазифікованих населених пунктів лівобережжя області розташовані на великій відстані одне від одного, до того ж, деякі села нараховують лише по кілька десятків домів, тож підведення газопроводу до них не є рентабельним. Ці населені пункти за української влади забезпечувались транспортованим для населення газом у балонах.

Окупанти на ТОТ, у свою чергу, всіляко намагаються створити картинку турботи про місцеве населення, щоб підняти власні рейтинги і заручитись його підтримкою. Тож під час передвиборних перегонів, у тому числі, активно використовують тему “безкоштовної газифікації”. Як, в умовах розв’язаної проти України війни, загарбники збираються виконувати свої обіцянки – не відомо, а для самих росіян – несуттєво, адже їхні обіцянки залишаться лише обіцянками.