Росіяни заарештували співробітника одного з фейкових міністерств на окупованій частині Херсонщини за хабарництво

21 Вересня 2023, 12:27

Ілюстрація: відкриті джерела.

На окупованій частині Херсонщини росіяни ловлять хабарників і демонструють спроможність судової системи. Так, заргарбники завершили розслідування кримінальних справ щодо колишнього співробітника так званого “міністерства Паливно-енергетичного комплексу (ПЕК) Херсонської області”.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Зазначається, що раніше чиновника було затримано співробітниками ФСБ при отриманні хабара у розмірі понад 4 млн. рублів. Разом з ним було затримано і хабародавця, який є директором комерційної організації.

Зазначена сума призначалася для сприяння під час укладання договору в рамках реалізації державних контрактів з постачання автономних джерел електропостачання для соціально-значимих об’єктів регіону. Частина хабара у розмірі 2 млн. рублів призначалася третій особі, раніше притягнутій до кримінальної відповідальності.

Посередником у передачі хабара виступив самоназваний начальник Департаменту управління нафтопаливних ресурсів так званого “міністерства паливно-енергетичного комплексу Херсонської області”.

Окупаційне “слідче управління” порушило кримінальні справи стосовно хабародавця та посередника.  Зазначається також, що фігуранти справи свою вину визнали.