Росіяни планують запустити суди на окупованій території Херсонщини вже з 21 вересня

20 Вересня 2023, 16:51

Верховний суд Російської Федерації оголосив про початок діяльності судів на нових окупованих територіях України, зокрема, в Херсонській області. Стартувати їх робота має 21 вересня, незважаючи на критичний дефіцит як самих суддів, так і працівників судової системи.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

За словами росіян, загалом на посади суддів у так званих “ЛНР” та “ДНР”, а також на окупованих частинах Херсонської та Запорізької областей, ними призначено 258 осіб. Це приблизно четверта частина від потрібної кількості. Загалом нові окуповані росіянами території України потребують аж 1115 суддів.

Херсонщина отримає найменше суддів з усіх нових окупованих територій – лише 10. Імена як мінімум чотирьох з них нам вдалось встановити – це Татьяна Бізяєва и Адема Мергенева з Джанкоя. Російський суд у Новотроїцькому очолить також гастролер з Криму – Віктор Мокрушин. А у судді Херсонського обласного суду схвалили Наталію Тремасову. Навесні цього року вона пішла у відставку, пропрацювавши вісім років суддею Красноярського районного суду Самарської області. Тепер вона вирішила продовжити суддівську кар’єру на окупованій території.