Росіяни опублікували списки депутатів незаконної “Ради Новотроїцького муніципального округу”

12 Вересня 2023, 14:56

Фотоколаж: "IPC-Херсон".

Росіяни оприлюднили списки новотроїцьких колаборантів, котрі погодились взяти участь у незаконних виборах на окупованих територіях Херсонської області. До так званої  “Ради Новотроїцького округу” увійшло 20 депутатів від чотирьох російських партій. Зустрічаються у переліку добре відомі серед новотройчан прізвища.

Так, список від провладної партії “Єдіная Россія” очолила гауляйтерка неіснуючого “Новотроїцького округу” Євгенія Кузьменко. “Депутатка” є донькою місцевого священника, а до карколомної політичної кар’єри, яку їй забезпечили росіяни, працювала масажисткою.

Євгенія Кузьменко

Також депутатами від партії Путіна стали місцеві колаборанти Валентина Шокарєва та Олексій Козубський. Вони обидва активно співпрацювали з окупантами ще до незаконних виборів. Так, Козубський займав посаду “заступника начальника управління “службы занятости Новотроицкого района”, а Шокарєва добровільно зайняла посаду в незаконно створеному окупантами органі влади – заступниці голови «Новотроицкой военно-гражданской администрации». Сталося це впродовж липня – вересня 2022 року. Вона активно брала участь в організації так званого “референдуму”, а також знімалась у пропагандистських відео російських журналістів.

Серед інших новотройчан, які погодились балотуватись до так званої “Ради”, відзначимо наступних:

Наталія Немченко – очолює “відділ економіки і торгівлі” у незаконній “Новотроїцькій адміністрації”;

Тетяна Кришко – керівниця незаконного  “відділу з питань освіти”;

Черняєв Олександр – керує комунальним господарством в окупованому Новотроїцькому;

Лариса Бочко – дружина колишнього гауляйтера Новотроїцького Юрія Бочко. Займає посаду “начальника служби зайнятості Новотроїцького району”.

Олександр Марисюк – місцевий підприємець. Є власником магазину.

Також “депутатами” від партії Путіна стали: Любов Ворох, Наталія Чумак, Ірина Анохіна, Сергій Гуртовий, Валерій та Віра Нікішини, Олена Воронко.

Окрім “єдиноросів”, до незаконної “Ради” увійшли представники ще трьох політичних партій. Від КПРФ – Анастасія Павлович, Інна Соменко та Євгенія Гуліна; від партії “Справедлівая Россія” – херсонець Ігор Щепелін; від ЛДПР – житель Генічеська Артем Зибін. Саме ці 20 колаборантів намагатимуться створити ілюзію легітимності та демократичності російської влади в окупованому Новотроїцькому.