Президент Зеленський змінив начальників Борозенської і Високопільської військових адміністрацій на Херсонщині

13 Вересня 2023, 16:08

Фото: відкриті джерела.

12 вересня 2023 року президент України Володимир Зеленський своїми розпорядженнями змінив начальників Борозенської сільської і Високопільської селищної військових адміністрації (далі – ВА) Бериславського району на Херсонщині.

Про це йдеться в документах, оприлюднених на офіційному сайті президента України.

Так, Зеленський звільнив начальника Борозенської ВА Семена Мощенського, призначеного рік тому, коли Херсонською обласною військовою адміністрацією керував Ярослав Янушевич. Семен Мощенський розповідав “Центру журналістських розслідувань”, що народився в Донецьку і перед великою війною проживав у Києві. Щодо діяльності Мощенського у місцевих жителів було багато зауважень.

Замість нього новою начальницею Борозенської сільської ВА президент України призначив 40-річну Альону Охрімовську. Відомо, що в 2010 році вона обиралась депутаткою Борозенської сільської ради від партії Сергія Тигипка «Сильна Україна». Перед повномасштабним вторгненням РФ в Україну вона була секретарем та керуючою справами виконавчого комітету Борозенської сільради.

Також Володимир Зеленський звільнив 12 вересня начальницю Високопільської селищної ВА Ганну Шостак-Кучмяк. Про незадоволеність нею нинішнього керівництва Херсонської ОВА було відомо вже давно. Її обрали в 2020 році головою Високопільської громади від партії Ігоря Колихаєва «Нам тут жити!».

Новим начальником Високопільської ВА президент України призначив 32-річного Костянтина Стародумова з Херсона. Відомо, що він у різні роки працював у ресторані у Києві, директором дитячого табору відпочинку в Херсоні, культорганізатором Херсонського центру позашкільної роботи Херсонської міськради.

Раніше повідомлялось, що у Херсоні діють 599 захисних споруд цивільного захисту.