Подружжю “евакуйованих” пенсіонерів з Херсона росіяни продали аварійний дім

15 Вересня 2023, 12:52

Фото: російські ЗМІ.

Росіяни продовжують розповідати міфи про “щасливе” життя переселенців з Херсонщини на території своєї держави. За їхніми словами всі, хто отримав так звані “житлові сертифікати”, поступово заселяються у нові, комфортабельні оселі. Проте не завжди наративи російської пропаганди відповідають дійсності. Наприклад, подружжю херсонських пенсіонерів “гостинні” росіяни продали аварійний дім під Воронежом. Будівля може завалитись у будь-який момент.

Про це самі “евакуйовані” поскаржились російським ЗМІ.

“З’ясувалося, що фундамент, дерев’яні стіни, підлога, перекриття, покрівля, оздоблення стін, гідроізоляція, теплоізоляція та  інші  конструкції житлового будинку перебувають у стані граничного фізичного зносу, мають зовнішні ознаки, за якими технічний стан визначається як аварійний”,  –  повідомляють росіяни. 

Як розповів голова сімейства переселенців, 85-річний Володимир Чижов, коли вони оглядали дім перед купівлею, колишні господарі просто приховали усі ці “недоліки” будівлі. Тепер же подружжя пенсіонерів опинилось фактично на вулиці, адже жити в аварійному будинку вони бояться, а з готелю, де вони перебували з моменту переїзду до Росії, їх виселяють.

Пенсіонери подали до суду на колишніх господарів будинку, але якщо вони його і виграють, то стягнути бажану суму з відповідачів буде досить складно, адже, отримавши гроші за будинок, вони одразу переїхали до іншої країни. Як там кажуть на Росії? – “Своих не бросаем!”.