Перше засідання незаконної “Херсонської обласної ради” має відбутися вже цього тижня

18 Вересня 2023, 14:35

Фото: відкриті джерела.

Росіяни поспішають запустити незаконну “обласну раду Херсонщини”, вибори до якої закінчились нещодавно. Щоправда, де саме збиратиметься “рада”, окупанти не повідомляють.

Інформацію про засідання незаконного зібрання колаборантів російським журналістам повідомив так званий прес-секретар “губернатора Херсонщини” Володимир Василенко.

Подробиці цього засідання окупанти не “повідомляють”. Відомо лише, що до так званої “ради” було обрано 36 представників від чотирьох російських політичних сил. Більшість із так званих “депутатів” – місцеві колаборанти. Ймовірно, засідання відбуватимуться у місті Генічеськ, адже це найбільший населений пункт серед тих, які росіяни контролюють на Херсонщині.

Цікаво, що, за повідомленнями росіян у незаконних виборах на Херсонщині взяло участь більше людей, ніж там зараз проживає. За офіційною інформацією російської ЦВК, загалом за чотири російські партії проголосувало майже 350 тисяч виборців. Ці цифри суперечать підрахункам кількості населення, які у квітні цього року наводили самі ж росіяни.

Так, у своєму інтерв’ю російським ЗМІ 4 квітня 2023 року так звана “міністр соціальної політики” Херсонської області Алла Бархатнова зазначила, що на окупованих територіях області проживає 305 тисяч осіб. Це на 45 тисяч менше, ніж кількість виборців, які нібито проголосували на псевдовиборах.