Окупаційне так зване “міністерство туризму Херсонщини” очолив росіянин Сєргєй Ґрішин, котрий мав бізнес у Залізному Порту

09 Вересня 2023, 15:03

Фото: скріншот російських пропагандистських медіа.

Після реорганізації окупаційного міністерства туризму Херсонщини в міністерство курортів і туризму його очільником загарбники залишили росіянина Сєргєя Ґрішина, який колись був військовим, оперативником міліції і працював у нафтовій компанії в РФ. У 2011 році Ґрішин перебрався на Херсонщину, де відкрив комплекс відпочинку у курортному Залізному Порту і зайнявся виробництвом пива.

Про це повідомляє “Центр журналістських розслідувань”.

25 серпня 2023 року росіяни зареєстрували «Министерство курортов и туризма Херсонской области». В. о. «міністра» вони призначили Ґрішина Сєргєя Юрійовича, 1 серпня 1967 року народження. Перед цим він був в. о. міністра в окупаційному і вже ліквідованому міністерстві туризму.

Сєргєй Ґрішин – громадянин РФ, народився в селищі Тихоокеанському, нині – місто Фокіно Шкотовського району Приморського краю РФ. Фокіно має статус закритого адміністративно-територіального утворення, оскільки тут розташована база ВМС Тихоокеанського флоту Росії. Ґрішин закінчив Сизранське вище військове авіаційне училище льотчиків, Московський інститут ринкової економіки, соціальної політики і права та Тюменський державний нафтогазовий університет за спеціальністю – інженер.

З 1984 по 1994 роки Сєргєй Ґрішин служив старшим льотчиком в Узбекистані, з 1994 по 2001 роки – старшим оперуповноваженим і начальником відділу боротьби з економічними злочинами в Нижньовартовську Ханти-Мансійського автономного округу-Югра. З 2001 по 2008 рік – начальником відділу ТОВ «Запсибнефтопродукт» у тому ж Нижньовартовську. В 2009-2010 роках – був підприємцем, а також працював у московському ТОВ «Полихимгрупп».

У 2011 році Ґрішин переїхав в Україну, але залишився прописаним у Нижньовартовську. На Херсонщині він оформився ФОПом і став засновником та керівником херсонського приватного підприємства «Водолій-ДСГ». З часом Ґрішин став відомим у курортному Залізному Порту Скадовського району підприємцем. Він розбудував тут комплекс відпочинку і відкрив виробництво крафтового пива Bliss.

Сєргєй Ґрішин у Залізному Порту, 2021 рік. Фото: omore.city.

Також Ґрішин є співавтором літературного твору «Хохляш», зареєстрованого 30 січня 2020 року як об’єкт авторського права і власником торговельного знаку Bliss.

Разом із братом Грішиним Олексієм Юрійовичем Сєргєй Ґрішин є кандидатом від путінської «Єдиної Росії» на незаконних виборах, які зараз на Херсонщині проводять окупанти. Олексій Грішин – громадянин України, до окупації працював заступником начальника філії Херсонського регіонального управління «Ощадбанку», а з приходом загарбників очолив херсонське відділення окупаційного «Промсвязьбанку». За скоєний злочин СБУ ще у вересні 2022 року заочно повідомила йому про підозру в пособництві державі-агресору.

Раніше повідомлялось, що у Херсоні розпочався 25-й міжнародний театральний фестиваль “Мельпомена Таврії”.