Окупанти створюють передумови для ще однієї екологічної катастрофи на ТОТ Запорізької області

18 Вересня 2023, 11:02

Північнокримський канал. Фото: "УНІАН".

Після підриву росіянами дамби Каховської ГЕС на півдні Херсонської, Запорізької областей та у Криму загостилось питання з водопостачанням та зрошенням сільськогосподарських земель через обміління Північнокримського каналу. Тепер загарбники, у спробах вирішити це питання, провокують виникнення ще однієї екологічної катастрофи.

Про це повідомляє “Центр національного спротиву”.

У зв’язку з цим ТОТ Запорізької області незаконно відвідав заступник міністра сільського господарства РФ  Андрей Разін, де провів зустріч з призначеною окупантами “заступником голови ради міністрів – міністром АПК та продовольчої політики” Свєтланою Шевченко.

Зокрема окупаційна адміністрація запропонувала використати води річки Молочна, що є найбільшою на ТОТ Запорізької області, та здійснити перекидання її стоку у зрошувальні канали. Окупаційна так звана “адміністрація” вже розпочала розчищення річища та підготовку до інженерних робіт.

Таке рішення окупантів може призвести до збільшення солоності води в Азовському морі, а також дефіциту питної води у м. Мелітополь. Це створює передумови для ще однієї екологічної катастрофи на ТОТ.

Раніше повідомлялось, що на Херсонщині загинув тракторист – підірвався на невідомому вибуховому пристрої.