Очолила Херсонську державну морську академію під час окупації: чергова колаборантка отримала підозру

13 Вересня 2023, 10:16

Повідомлено про підозру черговій колаборантці – професорці, яка очолювала при окупантах Херсонську державну морську академію.

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури професорці, колишній завідувачці однієї із кафедр Херсонського національного технічного університету заочно повідомлено про підозру у колабораціонізмі та пособництві державі-агресору (ч. 3 ст. 111-1, ч. 1 ст. 111-2 КК України).
За даними слідства, під час тимчасової окупації міста Херсона підозрювана підтримала окупаційну владу. У вересні 2022 року вона обійняла посаду так званого «проректора з наукової роботи» та стала «головою приймальної комісії» захопленої окупантами Херсонської державної морської академії. Згодом вона отримала від загарбників «підвищення», ставши «виконувачем обов’язків ректора».
Підозрювана впроваджувала стандарти освіти держави-агресора, займалась добором нових працівників, агітувала абітурієнтів до вступу в захоплений виш.
Також вона організувала отримання закладом ліцензії відповідно до законадавства РФ для видачі дипломів російського зразка.