Новим так званим “начальником” Каховського магістрального каналу став росіянин Ніколай Кондратьєв

08 Вересня 2023, 10:38

Фото: відкриті джерела.

Новим “начальником” захопленого Управління Головного Каховського магістрального каналу на Херсонщині окупанти призначили росіянина Ніколая Кондратьєва. Його попередників, місцевих колаборантів Олександра Оселедця і Ігоря Андрієнка, загарбники звинувачують у розкраданні майна каналу і у невиконанні обіцянок відновити його роботу.

Про це повідомляє “Центр журналістських розслідувань”.

Нового «начальника» Управління Головного Каховського магістрального каналу (далі – УГКМК) окупанти показали у своїх Telegram-каналах ще в середині липня. Росіянин Кондратьєв Ніколай Сергєєвич потрапив до об’єктиів фотоапаратів під час незаконного візиту на Херсонщину заступника голови російського уряду Марата Хуснулліна.

«Кондратьєв намагається керувати тим, що залишилося від Каховського магістрального каналу. Але керувати там фактично немає чим: всі гроші, які виділяють росіяни, попросту розкрадаються, всюди вирізається вся мідь і здається на металобрухт. Розкрадена вся релейна система управління каналу, всі силові кабелі і цей грабіж досі триває.

Зовсім не схоже, що окупанти збираються це відновлювати. Тим більше, що немає навіть води, яку можна подавати в русло каналу: Каховське водосховище після підриву росіянами Каховської ГЕС припинило своє існування», – розповіли “Центру журналістських розслідувань” співробітники каналу.

Ніколай Кондратьєв (праворуч).

Тим часом попередній «керманич» УГКМК Олександр Оселедець, ексначальник відділу водних ресурсів каналу, і Ігор Андрієнко, ексначальник Басейнового управління водних ресурсів нижнього Дніпра, який теж намагався керувати каналом, останнім часом мають не дуже приємне спілкування з представниками російської ФСБ.

Їх обох окупанти звинувачують у розкраданні транспорту, обладнання та іншого майна УГКМК, а також у невиконанні обіцянок відновити роботу каналу вже в цьому році. За інформацією джерел ЦЖР Ігор Андрієнко також причетний до розграбування систем зрошення і майна міжрайонних управлінь водного господарства на Херсонщині.

Водночас загарбники намагаються перекинути залишки води з Сірогозького магістрального каналу до русла Каховського магістрального каналу, аби подати її до Запорізької області. Однак їм це не вдається. Більше того, як видно з оприлюднених днями фотографій Сірогозького магканалу, зроблених біля села Дубівка Костянтинівської громади Каховського району, води там залишилося дуже мало.

Раніше повідомлялось, що аграрії Херсонщини отримали необхідну сільгосптехніку від благодійників.