Населення окупованої частини Херсонщини ігнорує псевдовибори. Люди ховаються по своїх домівках

04 Вересня 2023, 12:09

Псевдовибори на Херсонщині. Фото: російські пропагандистські Telegram-канали.

На окупованих територіях Херсонщини тривають так звані «вибори». Формат той же, як і минулоріч на “псевдореферендумі”: окупанти ходять по хатах і через психологічний тиск змушують голосувати. Проте місцеве населення всіялко намагається ігнорувати процес.

“На явку до виборчих дільниць вони сильно не розраховують, тому акцент робиться на виїзну роботу. «Запланована» явка виборців вже має захмарні цифри”, – зазначає Соболевський.
“Два солдата з автоматами і три колаборанта зі села”, – так місцеві описують виїзні бригади, які проводять подомовий обхід під час “виборів”.
«Сьогодні і у нас ці вибори в селі. Ходять по хатах, але люди друг друга попереджають, де чия вулиця і біжать ховаються, роблять вигляд, що дома нікого нема», – передає слова місцевих жителів Юрій Соболевський.
Окупаційна влада намагається хоч якось спонукати місцеве населення до участі у так званих виборах. І один із методів впливу – це постійна спам-розсилка від виборчкому.
“Річ у тім, що явки на ці «вибори» як не було так і немає. Якби не вʼїзні бригади росгвардії і поліції з урнами для голосування і побудинковими обходами з психологічним тиском на наших людей, явка б трималася лише на місцевих колаборантах. А їх для шикарної картинки не вистачає”, – додає перший заступник голови Херсонської облради.
Місцеве населення закликають і надалі ігнорувати злочинний процес окупаційного “плебісциту”, жодних юридичних наслідків ці «вибори» не матимуть ані для України, ані для світу.