На ТОТ Херсонщини окупанти зобов’язали усіх чоловіків, хто має паспорт РФ, стати на військовий облік протягом двох тижнів

25 Вересня 2023, 12:03

Ілюстративне фото: відкриті джерела.

Російські загарбники продовжують підготовку до незаконної мобілізації цивільного населення на ТОТ Херсонщини й погрожують штрафами тим, хто ухиляється від постановки на облік до так званих військових комісаріатів. Окупанти наголошують, що всі ті, хто отримав російський паспорт зобов’язані стати на військовий облік протягом двох тижнів.

Про це повідомляє “Центр журналістських розслідувань”.

Так званий військовий комісаріат окупаційної адміністрації Скадовська на Херсонщині погрожує штрафувати тих, хто протягом двох тижнів після отримання російського паспорта не стане на військовий облік у російських військових комісаріатах.

«До 1 жовтня 2023 року штраф складатиме до 3 тисяч рублів, після 1 жовтня 2023 року – до 30 тисяч рублів. Це – вимога федерального закону «О воинской обязанности и военной службе», ст. 10 ФЗ №53-ФЗ 1998 року», – повідомляють окупанти.

Як розповіли “Центру журналістських розслідувань” жителі окупованої частини Херсонщини, протягом останнього місяця російські загарбники активно роздають повістки для постановки на військовий облік.

«Через це всі мої знайомі чоловіки намагаються взагалі не виходити на вулицю, бо росіяни роздають ці повістки будь де – в магазинах, ловлять своїх жертв на вулицях, ходять по домівках», – сказали ЦЖР жителі Каланчака Скадовського району.

Багато подібних випадків і в Генічеську. Місцеві не раз розповідали ЦЖР про те, як бачили російських військових, які роздавали повістки просто на ринку. Хоча досі окупанти спростовували факт підготовки до тотальної мобілізації населення на тимчасово підконтрольній їм лівобережній Херсонщині.

Про підготовки до «донбаського» сценарію мобілізації в Херсонській області нещодавно повідомляв речник ОК «Південь» ЗСУ Владислав Назаров.

Раніше повідомлялось, що окупанти відмовляють у медобслуговуванні жителям ТОТ, котрі не отримали паспорт РФ.