Мобілізованого росіянина, який дезертирував з Херсонщини, засудили до п’яти років ув’язнення

29 Вересня 2023, 16:33

Ілюстрація: відкриті джерела.

Російського мобілізованого засудили до п’яти років колонії за дезертирство. Після лікування у військовому шпиталі він не повернувся до своєї частини на Херсонщині, а поїхав до рідного Свердловська. Чоловік зазначає, що має хронічну хворобу – геморой, а значить, не може продовжувати службу в збройних силах РФ.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Як з’ясувалося, Володимир Ростов потрапив під часткову мобілізацію восени 2022 року. Він вирушив до Херсонської області – командувати мотострілковим взводом. У листопаді 2022 року у нього загострилася хвороба – хронічний геморой і його направили до військового шпиталю. У ньому він пробув із листопада до грудня”, – зазначають росіяни. 

Після курсу лікування чоловік не повернувся до своєї частини, а продовжив лікування за місцем свого проживання. Адвокат “дезертира” заявляє, що Володимир не ховався, а “сповіщав командирів про свій стан”. Але йому сказали, що як військовослужбовець він зобов’язаний лікуватися тільки у військовому шпиталі. Він відмовився, заявивши, що лікування у приватній клініці – ефективніше. На нього порушили кримінальну справу. За версією звинувачення, він “навмисно і без поважних причин ухилявся від військової служби”. 

Єкатеринбурзький гарнізонний військовий суд влітку 2023 визнав чоловіка винним і засудив до п’яти з половиною років позбавлення волі. Зараз він перебуває у СІЗО і готується подавати апеляцію.