Колаборантка Ірина Махньова, яку вигнали з посади начальниці «відділу освіти» Каховки, працює в окупаційному «Херсонському держуніверситеті»

09 Вересня 2023, 18:38

Колаборантка Ірина Махньова. Фото: відкриті джерела.

Ірина Махньова, 53-річна продавчиня взуття, яку російські окупанти рік тому вигнали з посади “начальниці” створеного ними відділу освіти в Каховці на Херсонщині, зараз викладає російську мову в так званому «Херсонском государственном университете», а також заочно навчається там на відділенні «Государственное и муниципальное управление» юридичного факультету.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань”.

Про це сама Ірина Махньова написала в автобіографії, поданій на проведений окупантами конкурс «Лидеры возрождения».

Колаборантка Ірина Махньова стверджує, що зараз викладає російську мову в окупаційному ХГУ і заочно навчається на магістратурі на тамтешньому юридичному факультеті, на відділенні «Государственное и муниципальное управление».

«[Я] готова розглянути вищий рівень управління: маю накопичений життєвий досвід. Вищим щастям для себе вважаю бути корисною народу і Батьківщині, служити Батьківщині і народу», – написала Махньова, звісно, маючи на увазі Росію.

В автобіографії колаборантка описала весь свій трудовий шлях. Вона стверджує, що працювала маляром-штукатуром, телятницею, менеджеркою з продажів косметичної компанії, репетиторкою з англійської мови, перекладачкою з англійської і португальської, рієлторкою, консультанткою з питань людських взаємовідносин, «імпортеркою». Однак Ірина Махньова чомусь не вказала, що перед повномасштабним вторгненням РФ в Україну торгувала взуттям на ринках у Каховці і Новій Каховці.

Махньова написала в автобіографії, що закінчила в 1995 році Херсонський державний університет і в Португалії – коледж «Суріза» за спеціальністю «естетик-косметолог» та Коїмбрський університет за фахом «агент по роботі з нерухомістю».

За словами Ірини Махньової, у квітні 2022 року вона розвозила в Каховці так звану російську гуманітарку, у травні-червні 2022 року провела «Дєнь Побєди» і пропагандистський мітинг з нагоди річниці трагедії в Одесі, «День захисту дітей», день народження Алєксандра Пушкіна і «День Росії».

У квітні 2022 року Махньову призначили начальницею окупаційного “відділу освіти” Каховки, після чого вона почала тероризувати освітян і вимагати від них співпрацювати з загарбниками. У червні 2022 року на неї скоїли невдалий замах, після якого окупанти надали їй охорону і новий автомобіль. А невдовзі все це у неї відібрали і у вересні 2022 року вигнали з роботи. Однак це не заважає колаборантці досі любити Росію і займатися антиукраїнською діяльністю.

В конкурсі «Лидеры возрождения» Ірина Махньова програла. Його переможницею стала 35-річна Олена Мартинова, яка нині дистанційно з Росії очолює окупаційний відділ освіти в Каховці: в Херсонській області її давно не бачили, зазначає “Центр журналістських розслідувань”.