Херсонський лікар-колаборант Юрій Ромаскевич очолив одну з поліклінік на Камчатці

13 Вересня 2023, 16:00

Колишній головний санітарний лікар Херсонської області Юрій Ромаскевич засвітився у Петропавловську-Камчатському. Чоловіка, що активно співпрацював з росіянами, а потім втік разом з ними на лівий берег області, призначили головним лікарем місцевої поліклініки.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

“Голова МОЗ Олександр Гашков призначив нового головного лікаря поліклініки №1, доктора медичних наук Юрія Ромаскевича. Юрій Ромаскевич займав посаду декана медичного факультету Херсонського держуніверситету, також був головним санітарним лікарем Херсонської області, автор багатьох наукових статей та дисертації. Також він має звання “Почесний громадянин міста Херсон””,  – зазначає одне з російських видань. 

Ромаскевич активно співпрацював з росіянами з липня 2022 року. Він добровільно погодився очолити підконтрольне Росії «государственное бюджетное учреждение здравоохранения «Херсонский областной центр гигиены и эпидемиологии», створене на базі захопленого окупантами закладу «Херсонський обласний центр гігієни та епідеміології». За це Управління СБУ в Закарпатській області 15 березня 2023 року повідомило йому про підозру в державній зраді.

Юрій Ромаскевич разом з іншими херсонськими комуністами.

Також колаборант, перебуваючи на окупованій території, намагався займатись політикою. Так, у січні 2023 року Юрій Ромаскевич став членом КПРФ.  З того часу про його подальшу долю не було нічого відомо аж до повідомлення про те, що він вирішив перезапустити свою кар’єру на Камчатці.