“Гуманітарна катастрофа та голод”. Росіяни знову продукують фейки про Херсон

17 Вересня 2023, 12:45

Російські пропагандисти продовжують створювати фейки про ситуацію у звільненому Херсоні. На інформаційних ресурсах окупантів вкотре почали з’являтись публікації про “гуманітарну катастрофу” і нібито голод на правобережжі області.

Цього разу фейки про Херсон розповсюджує так званий “заступник губернатора Херсонської області”, російських пропагандист Олександр Малькевич.

Там проблеми з продуктами, перебої зі світлом і водою, повний колапс, у тому числі сміттєвий, немає роботи, але є комунальні платежі”, – заявив Малькевич. 

За його словами, у Херсоні не тільки “гуманітарна катастрофа”, а й “соціогуманітарна”, що б це не значило. На противагу цьому, Малькевич розповідає про “щастя та відновлення” на окупованих росіянами територіях області.

Зазначимо, що кілька районів міста справді відчувають проблему з електропостачанням, але причиною цього є самі росіяни, які прицільно наносять артилерійські удари по об’єктах критичної інфраструктури. Щодо відсутності робочих місць – Малькевич також бреше. Наприклад, комунальні служби міста відчувають постійних дефіцит кадрів.