Жителі села Велика Благовіщенка на Херсонщині відмовляються співпрацювати з окупантами. Гауляйтерка Світлана Власюк скаржиться на них росіянам

02 Серпня 2023, 14:36

Колаборантка Світлана Власюк. Фото: соцмережі.

Гауляйтеркою села Велика Благовіщенка Горностаївської громади Каховського району Херсонщини окупанти призначили 44-річну Світлану Власюк, депутатку селищної ради від «ОПЗЖ», діловодку місцевого старостату. Колаборантка заявляє, що мріє про відкриття школи, дитсадка і будинку культури, але жаліється, що ніхто з місцевих не бажає прислужувати загарбникам.

Про це повідомляє “Центр журналістських розслідувань”.

Гауляйтеркою села Велика Благовіщенка добровільно погодилась стати Власюк (Пендак) Світлана Миколаївна, 15 жовтня 1978 року народження. В минулому вона працювала секретарем колишньої Великоблаговіщенської сільської ради, куди обиралась депутаткою. У 2010 році вона була членкинею «Партії регіонів». А в 2015 році брала участь у місцевих виборах від «Опозиційного блоку». В 2020 році її обрали депутаткою Горностаївської селищної ради від «ОПЗЖ». На початок повномасштабного вторгнення РФ в Україну вона працювала діловодкою Великоблаговіщенського старостинського округу.

За словами жителів Горностаївської громади, зрадниками стали також усі члени родини Світлани Власюк. Вони здають окупантам мирних людей, які не підтримують російську агресію проти України, тероризують їх і грабують майно громади.

У нещодавньому інтерв’ю російським пропагандистам Світлана Власюк розповіла, що місцеві фермери відновили свою діяльність, але так і не змогла назвати культури, які вони нібито вирощують на території окупованого старостату. Гауляйтерка також зізналась, що мріє про відкриття школи, дитсадка і будинку культури, але пожалілась, що ніхто з місцевих не бажає прислужувати загарбникам.

«Наші вчителі не захотіли, не зрозуміли, для чого вони тут. А я пропонувала – давайте «солянку» зробимо, зберемо тут вчителів з різних сіл. Однак у Горностаївській громаді росіяни не створили навіть «відділ освіти», – поскаржилась Світлана Власюк.

Раніше повідомлялось, що на ТОТ Херсонщини окупанти сформували об’єднання колаборантів – так звану “Громадську палату”.