Міненерго заборонило відключати від електроенергії суб’єкти господарювання, які забезпечують продовольством населення звільнених територій

09 Серпня 2023, 11:21

Фото: "IPC-Херсон".

Останнім часом до Мінреінтеграції надходять звернення від обласних військових адміністрацій щодо ризиків відключення від електропостачання торгових мереж, які поновили роботу на звільнених територіях. У тому числі продовольчих магазинів, які забезпечують населення продуктами харчування та речами першої необхідності.

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Щоб не допустити випадки відключення від електропостачання, забороняється відключення споживача без погодження відповідною військовою адміністрацією, якщо споживач забезпечує роботу, зокрема:

– об’єктів критичної інфраструктури;

– інших об’єктів, визначених відповідною військовою адміністрацією, у тому числі тих, які використовуються для надання життєво важливих послуг для населення, задіяні у сфері забезпечення продуктами харчування, лікарськими засобами, споживчими та побутовими товарами.

Це передбачено пунктом 8 Положення про особливості постачання електричної енергії споживачам та розрахунків між учасниками роздрібного ринку електричної енергії у період дії в Україні воєнного стану, затвердженого Наказом Міненерго від 13.04.2022 № 148.

Мінреінтеграції пропонує обласним військовим адміністраціям визначити перелік таких об’єктів, щоб забезпечити безперервне функціонування продовольчих магазинів, які поновили роботу на звільнених територіях.

Раніше повідомлялось, що 80-85% шкіл розпочнуть новий навчальний рік очно або у змішаному форматі.