Так званий «директор» окупаційного підприємства «Паллада» у Херсоні отримав підозру

25 Серпня 2023, 11:17

Завод "Паллада". Фото: відкриті джерела.

Житель Херсона, який підтримав збройну агресію рф та перейшов на бік ворога, отримав підозру у пособництві державі-агресору.

Встановлено, що зловмисник добровільно погодився на запропоновану окупантами посаду очолити захоплене ворогом підприємство оборонно-промислового комплексу України – «Паллада».
Так, на «посаді» так званого директора «государственного унитарного предприятия «Паллада» ворожий поплічник своїми діями підтримував рішення адміністрації держави-агресора щодо становлення та функціонування окупаційного режиму на Херсонщині.
Він зареєстрував підприємство за законодавством рф та став на облік у створеній окупантами так званій «налоговой службе Херсонской области».
Зловмисник виконував організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції: набирав у «штат» працівників та «розставляв» їх на посади. Заробітну платню робітникам виплачував у рублях – підтримав рішення окупаційної влади щодо введення в обіг в обласному центрі ворожої валюти для інтеграції в банківську системи держави-агресора.
Підозрюваний передав матеріальні ресурси підприємства збройним формуванням рф та окупаційній адміністрації задля допомоги ворожим інженерним військам рф переправити військову техніку та особовий склад з території захопленої «Паллади» через річку Дніпро на тимчасово окупований лівий берег Херсонщини.
За висновками фахівців та згідно проведеної судової товаро-транспортної експертизи злочинні дії фігуранта призвели до нанесення збитків державі в розмірі понад дванадцять мільйонів гривень.
Слідчі СБУ повідомили злочинцю про підозру за ч.2 ст. 28, ч.1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.