Розпочато формування Ради з питань ВПО при Херсонській ОВА

17 Серпня 2023, 10:15

Фото: відкриті джерела.

Розпочався прийом документів від охочих увійти до складу Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Херсонській обласній військовій адміністрації (ОВА).

Про це повідломляє Мінреінтеграції.

Стати членом Ради запрошують внутрішніх переселенців, які зареєстровані на Херсонщині, а також і представників громадських організацій, що опікуються захистом прав ВПО у межах області.

Документи прийматимуться до 23 серпня 2023 року на електронну пошту: dp.soczah.khoda@gmail.com. З їх переліком та більш докладною інформацією можна ознайомитись за посиланням.

Нещодавно Уряд затвердив Положення про Ради з питань ВПО при місцевих органах влади. До складу Ради має входити 18 осіб, 9 з яких – внутрішні переселенці, 6 представників органу, при якому утворено Раду, і 3 представники громадських обʼєднань, які займаються захистом прав ВПО.

Серед основних завдань таких Рад – сприяння соціальному захисту ВПО, їх працевлаштуванню, забезпеченню житлом, надання психосоціальної, медичної та правової допомоги тощо, зазначають у Мінреінтеграції.

Раніше повідомлялось, що 1600 охочих працювати на звільнених територіях зареєструвались у кадровому резерві. 80% заявників – чоловіки.