Правоохоронці затримали продавця зброї – жителя Бериславського району

30 Серпня 2023, 12:28

Фото: Поліція Херсонської області.

Оперативники управління карного розшуку обласного главку поліції та представники обласного управління СБУ викрили жителя Бериславського району в протизаконних діях – торгівлі зброєю.

Про це повідомляє Поліція Херсонської області.

Наразі правоохоронцями встановлено два факти збуту зловмисником зброї та боєприпасів. Також під час обшуку в домоволодінні фігуранта вилучені кілька десятків гранат і понад тисячу набоїв до стрілецької зброї.

Як розповів начальник Бериславського районного відділу поліції Сергій Курділов, під час проведення стабілізаційних заходів на території Бериславського району правоохоронці отримали інформацію про те, що 45-річний житель одного з населених пунктів причетний до незаконного зберігання зброї та боєприпасів із метою їх подальшої реалізації за гроші.
Так, було встановлено, що фігурант на початку серпня 2023 року за 40 тисяч гривень вже збув автомат АК-74 та 120 набоїв до нього.

Фото: Поліція Херсонської області.

Під час подальшого документування протиправної діяльності чоловіка правоохоронці дізналися, що «продавець» готується до наступної реалізації зброї. Цього разу він мав на меті продати реактивну штурмову гранату (РШГ-2), яку оцінив у 6 тисяч гривень. Тож оперативники УКР, працівники Бериславського районного відділу поліції та представники СБУ «на гарячому» затримали зловмисника під час чергового факту збуту зброї.
Також у домоволодінні громадянина був проведений санкціонований обшук. Під час огляду приміщень правоохоронці виявили та вилучили 5 корпусів ручної осколкової гранати РГД-5 та запали до них, скриньку з майже 1100 набоями калібром 5.45 мм та ящик із 60 гранатами ВОГ-17м до підствольного гранатомету. За словами правопорушника, зброю та боєприпаси він відшукував на територіях, де під час тимчасової окупації розташовувалися оборонні позиції військових рф.

Фото: Поліція Херсонської області.

Наразі усе вилучене направлено на дослідження в експертно-криміналістичний центр. Зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України (карається позбавленням волі на строк від 3 до 7 років).
Суд підтримав клопотання слідчого й обрав підозрюваному запобіжний захід – тримання під вартою.