Підприємець Валентин Астафуров активно співпрацює з окупаційною “адміністрацією” Генічеського району

27 Серпня 2023, 15:01

Колаборант Валентин Астафуров. Фото: скріншот з відео пропагандистського каналу "Таврія".

Як нещодавно повідомлялось, російські окупанти зареєстрували ТОВ “Завод “Промбетон” в селі Генічеська Гірка, за адресою пансіонату “Азов”, що належить відомому підприємцю Валентину Астафурову. Засновником та генеральним директором фірми в російському реєстрі вказаний підприємець із Санкт-Петербурга Власов Міхаіл Валєрьєвіч, однак тоді не було відомо, чи добровільно надав йому територію “Азову” законний власник. Тепер з’ясувалось, що Астафуров співпрацює з російськими окупантами.

Про це повідомляє Telegram-канал “Генічеськ UA”.

Інформація щодо Валентина Астафурова не змусила на себе довго чекати. Днями на пропагандистському телеканалі “Таврия” вийшов сюжет про те, як представники окупаційного мінпромторгу в Херсонській області провели засідання з підприємцями щодо цін на будівельні матеріали. У цьому ж сюжеті засвітився і Валентин Астафуров, який, як виявилося, активно співпрацює з окупаційною адміністрацією Генічеського району.

Як з’ясував Генічеськ ua, 27 грудня 2022 року Валентин Михайлович Астафуров, 28.12.1950 р.н., зареєструвався як індивідуальний підприємець у державному реєстрі країни-агресора (ІПН 950000167831, види діяльності – торгівля будматеріалами) і тепер фінансово допомагає росіянам вбивати мирних громадян України.

“Думаємо, мало хто здивувався співпраці Астафурова з російськими окупантами, знаючи, як тісно він був пов’язаний із московськими попами. РПЦ – учасник агресії проти України”, – зазначає Telegram-канал “Генічеськ UA”.

Раніше повідомлялось, що окупанти повертають раніше “евакуйованих” жителів з населених пунктів на лінії фронту.