Окупанти у Генічеську продовжують реєструвати незаконні регіональні організації

01 Серпня 2023, 13:00

Фото: відкриті джерела.

Російська окупаційна так звана “влада” Херсонської області у Генічеську продовжує реєструвати незаконні регіональні організації на захоплених територіях.

Про це повідомляє Telegram-канал “Генічеськ.UA“.

Згідно з російським державним реєстром, 24 липня 2023 року було зареєстровано обласну регіональну організацію “Российский союз ветеранов Афганистана и специальных военных операций”. Бойовики цієї організації брали активну участь в окупації Криму, РСВА вербувала росіян на війну на Донбасі у 2014-2016 роках. Зараз РСВА активно організовує свої регіональні організації на “нових територіях” Сходу і Півдня.

Херсонську” організацію очолив росіянин – Бородін Нікіта Алєксандровіч (ИНН 581204209984), який з 22 грудня 2022 року, є керівником окупаційного “міністерства цифрового розвитку і масових комунікацій” на ТОТ Херсонської області.

Нікіта Бородін, 22 листопада 1977 року народження, зареєстрований у місті Пушкіно Московської області.. У 2015 році росіяни призначили Бородіна першим “заступником міністра зв’язку” окупованої частини Донецької області. Відтоді всі його дані внесені до бази “Миротворець”. Однак, яке відношення він має до ветеранів ”афганців”, не згадується.

Адресою РСВА по ТОТ Херсонської області в реєстрі вказане місто Генічеськ, вулиця Центральна, будинок 2. За цією адресою знаходиться будівля АТ “Укртелеком”.

Раніше повідомлялось, що у Бериславському районі запустили телевежу радіусом покриття близько 25 кілометрів.