Очолювала Борозенську громаду та організовувала псевдореферендум: судитимуть колаборантку з Херсонщини

11 Серпня 2023, 14:02

Жительку Херсонської області, яка очолювала Борозенську громаду та організовувала псевдореферендум під час окупації, судитимуть за колабораціонізм.

Прокурори Херсонської обласної та Бериславської окружної прокуратур скерували до суду обвинувальний акт стосовно місцевої мешканки за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
Слідством установлено, що у вересні 2022 року під час тимчасової окупації Бериславського району Херсонської області жінка пішла на співпрацю з ворогом. Вона обійняла посаду так званої «главы Борозенского сельского совета ВГА Бериславского административного района Херсонской области».
На псевдопосаді вона виконувала організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції у незаконно створеному органі влади.
Обвинувачена формувала апарат псевдооргану, комунальних підприємств і установ. Реалізовувала окупаційну політику у різних сферах життя громади. Вимагала від суб’єктів господарювання здійснювати перехід на російську систему реєстрації та оподаткування.
Також вона контролювала роботу житлово-комунальної сфери та організовувала у громаді псевдореферендум щодо приєднання до рф.