Населення Новотроїцької громади за період окупації скоротилось на третину

02 Серпня 2023, 15:33

Населення Новотроїцької громади після приходу “русского міра” значно зменшилось. Якщо порівняти цифри, які наводять зараз самі окупанти, – з території громади виїхала мінімум третина людей. Залишають регіон кваліфіковані кадри та молодь, що з часом може спровокувати демографічну кризу.

Так, російські пропагандисти у своєму відео зазначають, що кількість жителів Новотроїцької громади, яку вони називають застарілим терміном “район”, складає 23-24 тисячі. До складу “району” входять 44 населені пункти, тобто, вони локалізували цю адміністративну одиницю саме у межах Новотроїцької ТГ.

Станом на липень 2020 року населення громади, за офіційними даними, складало 35 173 особи. Тобто за період окупації з громади виїхало приблизно 12 тисяч новотройчан, а значить – близько третини.

За словами місцевих жителів, люди продовжують виїжджати з громади. Стосується це здебільшого молоді та кваліфікованих кадрів, які не бачать свого майбутнього на окупованих Росією територіях. Незважаючи на цю тенденцію, росіяни продовжують робити заяви про “процвітання” та “небачений розвиток” підконтрольних їм територій України.

“З приходом Росії тут почало з’являтись безліч вакансій у сільському господарстві та інших сферах. Зараз район піднімається, а життя людей змінюється на краще”, – зазначають російські журналісти. Ось тільки вакансії в Новотроїцькому з’являються не через створення нових робочих місць, а через виїзд третини населення з цієї громади.