Кінологу Голопристанської виправної колонії на Херсонщині повідомлено про підозру

15 Серпня 2023, 11:50

Жителю Херсонської області, який працював на окупантів кінологом у виправній колонії, повідомлено про підозру в колабораціонізмі.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За процесуального керівництва прокурорів Тернопільської обласної прокуратури жителю Херсонщини – експрацівнику пенітенціарної служби повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).
За даними слідства, колишній працівник Голопристанської виправної колонії після повномасштабного вторгнення рф перейшов на бік ворога. У липні 2022 року він добровільно погодився на пропозицію окупантів служити у так званій установі «Голопристанская исправительная колония №7», яку вони незаконно створили.
Він працював старшим інструктором-кінологом. До жовтня 2022 року чоловік організовував роботу кінологічного підрозділу та дресирував службових собак для охорони установи виконання покарань.
В подальшому він переїхав до м. Бровари Київської області, зареєструвавшись як внутрішньо переміщена особа, отримував всі належні переселенцям виплати. Проте його виявили та затримали правоохоронці.
Підозрюваному обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.