Херсонців, що крали кабелі телекомунікаційних мереж на Острові, засудили до трьох років умовно

17 Серпня 2023, 13:46

Ілюстрація: відкриті джерела.

Малинівський суд міста Одеса виніс вирок у справі двох херсонців, які під час окупації міста скоїли низку крадіжок у мікрорайоні Острів. Чоловіки крали мідні дроти, щоб потім продати їх як металобрухт. Загалом ними було вкрадено понад 70 метрів кабелів.

Про це йдеться у Єдиному реєстрі судових рішень.

За результатами слідства, 6 та 12 вересня 2022 року злочинці скоїли крадіжку дротів. Через їхні дії одразу кілька багатоповерхівок залишились без зв’язку. Сталося це на вулицях Дорофєєва та Патона у херсонському мікрорайоні Острів. Чоловіки вночі відкривали каналізаційні люки, у яких знаходились дроти компанії “Укртелеком”, і за допомогою ручної пилки вирізали їх. Згодом награбоване здавали на брухт.

Під час судового засідання крадії визнали свою провину, проте аргументували злочини тим, що в окупації вони переживали неабияку скруту. Засуджені розуміли, що пошкодження діючої кабельної лінії призведе до припинення зв`язку у мешканців будинків, але вчинили злочин, а отримані гроші витратили на їжу. Чоловіки пообіцяли виплатити “Укртелекому” завдані збитки у розмірі 24 тисяч гривень.

Суд визнав чоловіків винними у вчинені крадіжки та призначив покарання у вигляді 5 років позбавлення волі, але враховуючи зізнання та розкаяння підсудних, випустив їх на волю, встановивши випробувальний термін на 3 роки.

Також крадії компенсують державі вартість проведення судової експертизи у розмірі 4 тисяч гривень.

Раніше повідомлялось, що псевдоректорці ХДАЕУ Євгенії Чернишовій повідомлено про нову підозру.