Гауляйтера одного з сіл Новотроїцької громади вигнали з посади за крадіжки

17 Серпня 2023, 11:18

Колаборант Юрій Ларін ) з дружиною, Фото з соцмережі

Одного з найвідоміших любителів «русского міра» в Новотроїцькій громаді Генічеського району Херсонщини, 62-річного гауляйтера села Дивне Юрія Ларіна, російські окупанти вигнали з роботи. Підставою для цього стала його причетність до масових грабежів у селі. Замість Ларіна новим гауляйтером села став нікому тут не відомий «гастролер» із Джанкоя, який переважно сидить у Новотроїцькому. Фактично ж Дивним зараз керує подружжя місцевих колаборантів Жанни і Аркадія Францевих.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на власні джерела.

За словами жителів Новотроїцької громади, нещодавно окупанти зняли з посади гауляйтера села Дивне Юрія Ларіна. Останнього звинуватили в масових грабежах: у сільській школі зникла вся аудіо- і відеотехніка, комп’ютери, парти, столи, обладнання їдальні, в дитсадку вкрали дитячі ліжка, а в сільському клубі – всю звукову апаратуру. Розікрали навіть сільську бібліотеку. Де це все поділося, тепер уже колишній гауляйтер Ларін сказати не зміг.

«Ларін завжди хизувався своєю дружбою з колаборантом Пєтєю Збаровським, який зараз працює окупаційним міністром сільського господарства. Але той не захотів захищати свого ставленика і ставленика окупантів у Дивному. Тож у Ларіна настали чорні дні. Кажуть, що в немилість через це потрапив і син Юрія Ларіна, якому Пєтя Збаровський дозволив віджати одне з місцевих агропідприємств. Скоріш за все, його тепер у нього відберуть», – розповіли ЦЖР джерела у Дивному.

Замість Ларіна загарбники призначили в Дивному нового гауляйтера – ним став мешканець кримського Джанкоя. Але як його звати і як він виглядає, в селі не знають. У Дивному він майже не буває, бо вважає це село дірою і намагається «керувати» дистанційно з Новотроїцького, де поселився в місцевому готелі.

Його помічниками, заступниками і фактичними окупаційними «керманичами» села стало подружжя Аркадія і Жанни Францевих. За словами мешканців Дивного, Францеви возять по селу російських військових, вказують на будинки «ждунів України» та родичів українських військовослужбовців, проводять незаконний аудит місцевого бізнесу та різноманітні перевірки.

Аркадій Францев раніше практично ніде не працював, іноді підробляв охоронцем, але заробляє вирощуванням і продажом коноплі, має за це умовний термін. Жанна Францева до 2020 року працювала в колишній Дивненській сільській раді. Місцеві стверджують, що вона має давній умовний термін за пропажу грошей з сільради.

Раніше повідомлялось, що росіяни затримали керівника окупаційного “відділу міграції” на Херсонщині.