Для майже 69 тисяч учнів Херсонщини цей навчальний рік проходитиме онлайн – ХОВА

29 Серпня 2023, 10:48

Ілюстрація: відкриті джерела.

Цей навчальний рік на Херсонщині проходитиме онлайн. У такому форматі навчатимуться майже 69 тисяч учнів у 190 закладах освіти.

Про це розповів заступник начальника Херсонської ОВА Ярослав Шанько повідомляє Херсонська ОВА.
“Незабаром розпочнеться новий навчальний рік. На жаль, поки що відкрити двері шкіл для учнів немає можливості – на заваді постійні обстріли російських терористів. Ми не можемо наражати дітей та освітян на таку небезпеку. Тому було прийнято рішення про запровадження дистанційного навчання у всіх 190 освітніх закладах Херсонщини. Цьогоріч у такому форматі здобуватимуть освіту майже 69 тисяч учнів“, – зазначив Шанько.
Для ефективного і комфортного проходження “дистанційки” вчителі та діти отримали понад 6500 ноутбуків і планшетів від благодійників.
“Це половина від загальної потреби, тому робота у цьому напрямку триває. Головне для нас – це дати можливість дітям, незалежно від того, де вони проживають, здобути українську освіту”, – додав заступник начальника ХОВА.
Також Ярослав Шанько підкреслив, що цього навчального року організовано освітній процес для учнів, які проживають у тимчасово окупованих містах і громадах Херсонщини. Таких майже 15 тисяч, і вони отримують українську освіту онлайн.
“Ми готуємось до звільнення Лівобережжя і до роботи наших шкіл у звичайному форматі. Головна умова для цього – це наявність облаштованих укриттів. Вже облаштовано 30 укриттів, а ще 43 заплановані або там тривають ремонтні роботи”, – говорить Ярослав Шанько.
Після проведення ремонту розглядається можливість переведення на змішану форму навчання 5 шкіл, що знаходяться за більш ніж 40 кілометрів від лінії фронту.