80-85% шкіл розпочнуть новий навчальний рік очно або у змішаному форматі – Міносвіти

09 Серпня 2023, 11:05

Ілюстрація: відкриті джерела.

Міністерство освіти і науки очікує, що 80-85% шкіл розпочнуть новий навчальний рік очно або у змішаному форматі.

Про це заявив заступник міністра освіти і науки України Андрій Сташків в ефірі Українського Радіо, передає “Інститут масової інформації”.

За його словами, у першому півріччі 2022/2023 навчального року лише 15% закладів освіти працювали очно, 33% — дистанційно, 51% — змішано.

“Станом на 1 вересня у нас не буде 100% офлайн-навчання у всіх школах, тому що є школи на прифронтових територіях, зокрема в Харківській області, які знаходяться постійно під обстрілами і де тривоги відбуваються 4-5 разів на день. Тобто там організувати очне навчання неможливо. Але відсоток шкіл, які будуть забезпечувати змішане або очне навчання з 1 вересня буде значно більший, ніж був на кінець минулого навчального року. Ми прогнозуємо, що це орієнтовно буде 80-85% шкіл”, — зазначив Андрій Сташків.

Він також додав, що 500 шкіл матимуть нові укриття коштом державних субвенцій. Для облаштування укриттів, зазначив Сташків, уряд виділив 1,5 млрд грн для всіх областей, які можуть організувати освітній процес. І саме обласні військові адміністрації та разом з засновниками шкіл визначають формат навчання кожної окремої школи.

“Ми очікуємо, що 500 шкіл будуть мати нові укриття за виділені кошти. В окремих школах вже до 1 вересня будуть завершені роботи, але в деяких укриття будуть ще облаштовуватись і після початку навчального року. … Фактичну картину ми зможемо показати уже 1 вересня, коли школи відкриються, коли будуть прийняті відповідні рішення обласними військовими адміністраціями й коли будуть підписані акти готовності кожної окремої школи до початку нового навчального року”, — сказав заступник міністра освіти і науки.

Раніше повідомлялось, що приватний підприємець, який очолив управління ЖКГ в окупаційній адміністрації Херсона, отримав підозру.