ЗСУ завдавали удару по Чонгарському мосту ракетою Storm Shadow – Генштаб

05 Липня 2023, 14:40

Удари ЗСУ по автомобільним мостам біля Чонгару Фото: скриншот відео

Сили оборони України використали для ударів по Чонгарському мосту і паралельній переправі через озеро Сиваш крилаті ракети Storm Shadow британського виробництва.

Про це заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України бригадний генерал Олексій Громов повідомив в інтерв’ю Укрінформу, передає Центр журналістських розслідувань.

Він розповів, що за допомогою крилатих ракет Storm Shadow класу «повітря-земля» Сили оборони України можуть знищувати критично важливі військові об’єкти ворога на відстані до 250 кілометрів.

«Свідченням ефективності цих крилатих ракет є пошкодження мостів через Сиваш поблизу Чонгара, що значно ускладнило постачання противника боєприпасами та іншими матеріально-технічними засобами», — наголосив Громов.

Як повідомлялось, вранці 22 червня 2023 року ЗСУ завдали ракетного удару по мостах на адмінкордоні між Херсонською областю та Кримом у районі КПВВ Чонгар. Цей шлях є частиною так званого «сухопутного коридору» до Криму, яким значна частина автотранспорту з РФ прямує на півострів і назад через обмеження руху Керченським мостом після вибуху на ньому в жовтні 2022 року.

Окупанти показали відео пошкоджень нового та старого автомобільних мостів через Чонгарську протоку між Херсонщиною і Кримом. Про стан залізничної колії, яка прокладена на насипній дамбі через Сиваш і частково – по мосту  у 8 кілометрах на захід від автомобільного мосту, не повідомляється.

Через руйнування Чонгарського мосту окупанти постачають техніку та боєприпаси з Криму по Арабатській стрілці.

Пізніше окупанти його відремонтували.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter