Військовий-зрадник з Криму Дмитро Нестеров, причетний до вбивства сімох людей у селі Правдине на Херсонщині, ліквідований під час ракетного удару

02 Липня 2023, 15:12

Дмитро Нестеров. Фото: відкриті джерела.

Дмитро Нестеров, 32-річний військовослужбовець-зрадник з Феодосії, ліквідований під час ракетного удару на тимчасово окупованій українській території. Саме він причетний до вбивства сімох людей у селі Правдине на Херсонщині у ніч на 12 квітня 2022 року.

Про це повідомляють російські пропагандистські ЗМІ з посиланням на знайомих убитого Дмитра Нестерова.

За їхньою інформацією від 27 червня 2023 року, Дмитро Нестеров з позивним «Морпєх» загинув після ракетного удару ЗСУ в зоні проведення так званої «спецоперації».

«На днях він загинув. Вибухом від ракети невідомого типу йому відірвало ноги. Він був у свідомості і спокійний до самої смерті», – написали російські пропагандисти.

Повідомляється, що у ліквідованого зрадника Дмитра Нестерова залишилась вагітна дружина і троє маленьких доньок. Окупанти вже оголосили про намір перейменувати на його честь одну з вулиць окупованої Феодосії.

8 червня 2023 року Національна поліція України заочно повідомила Дмитру Нестерову про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану та порушенні законів та звичаїв війни. Саме він був причетний до сімох людей в селі Правдине Херсонської області у ніч проти 12 квітня 2022 року.

Тоді Дмитро Нестеров разом із невстановленими російськими військовими увірвались на територію підприємства в селі Правдине Херсонського району, де схопили в заручники цивільних чоловіків, які охороняли зрошувальні агрегати. Невдовзі їх без будь-яких правових підстав перевезли під конвоєм до приватного будинку на вул. Степовій, 55, і спочатку пострілом у потилицю вбили 30-річного і ще одного неідентифікованого заручника.

Невдовзі вони зв’язали руки і ноги п’ятьом іншим заручникам, серед яких була 15-річна дівчина, яка перебувала в житловому будинку та підірвали всіх їх заживо артилерійським снарядом. Найстаршому з убитих було 46 років.

Слідчі встановили, що причетний до цього злочину мешканець Феодосії Дмитро Нестеров на самому початку окупації і незаконної анексії Криму перейшов на бік ворога і вступив до лав Збройних сил країни-агресора. У складі підрозділу морської піхоти Чорноморського флоту він незаконно потрапив до Херсонської області і брав участь у масових вбивствах цивільного населення під час окупації українського півдня.

Раніше повідомлялось, що росіяни припинили фінансувати купівлю житла для херсонських переселенців.