Український культурний фонд оголосив грантовий конкурс для підтримки культури на звільнених і прифронтових територіях

31 Липня 2023, 11:50

Для підтримки культури на звільнених і прифронтових територіях оголошено грантовий конкурс, що проводиться Українським культурним фондом (УКФ) в межах програми «Відновлення культурно-мистецької діяльності».

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

До участі запрошують фізичних осіб-підприємців та юридичних осіб усіх форм власності. Вони повинні бути зареєстровані в областях, які включені в Перелік постраждалих територій згідно з наказом Мінреінтеграції.

До таких належать: Київська (крім міста Києва), Донецька, Луганська, Дніпропетровська, Запорізька, Миколаївська, Сумська, Харківська, Херсонська, Чернігівська й Одеська області.

У межах ініціативи планується надати гранти у розмірі від 75 тис. до 250 тис. гривень. Їх можна використати на культурно-мистецький продукт, концерт, виставку чи експозицію, виставу, п’єсу, перфоманс, мурал, вироби народних промислів і ремесел тощо. Повний перелік можна переглянути за посиланням.

Для участі необхідно зареєструватися на сайті Українського культурного фонду. Потім обрати програму «Відновлення культурно-мистецької діяльності», заповнити анкету та підписати її електронним цифровим підписом.

Подавати заявки можна до 9 серпня 2023 року (до 18:00). Додаткова покрокова інструкція щодо подачі заявки наведена за посиланням.