Так званій «голові Генічеської ВЦА Херсонської області» – колаборантці Олені Терських – оголошено про підозру

11 Липня 2023, 10:59

Колаборантка Олена Терських. Фото: відкриті джерела.

СБУ повідомила про підозру так званій «голові Генічеської ВЦА Херсонської області». За матеріалами СБУ підозру у колабораційній діяльності отримала гауляйтерка росіян на території тимчасово окупованого Генічеського району Херсонської області.

Мова йде про Олену ТерськихКолишня начальниця відділу землеустрою Генічеської міської ради підтримала окупаційну владу і погодилась на співпрацю. Вона добровільно очолила незаконно створений орган влади – «Геническую военно-гражданскую администрацию».
На посаді так званої «голови» зрадниця організовувала роботу окупаційного органу. Активно впроваджувала політику ворога в різних сфери життя місцевого населення.

Колаборантка Олена Терських. Фото: відкриті джерела.

Колаборантка формувала у генічан позитивний образ держави-агресора, беручи неодноразово активну участь у масових заходах від окупаційної влади та проголошуючи підтримуючі загарбників промови.
Підозрювана схиляла місцевих жителів до участі у незаконному референдумі рф. Вона запевняла українців у «позитивних» змінах та «кращому» житті при росії.
Наразі слідчі СБУ повідомили зрадниці про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України, їй загрожує покарання до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.