Сергій Дашковський, заступник гауляйтера Нижніх Сірогоз на Херсонщині, вперше “засвітився” у пропагандистських ЗМІ

20 Липня 2023, 13:34

Колаборант Сергій Дашковський. Фото: соцмережі.

В окупаційних медіа Херсонської області вперше засвітився 49-річний Сергій Дашковський, колаборант з смт. Нижні Сірогози Генічеського району. В інтерв’ю пропагандистам заступник гауляйтера громади розповів про перші змагання з рибної ловлі у селі Новоолександрівка і нібито про перші за останні 30 років ремонти місцевих доріг, які розпочали російські окупанти.

Про це повідомляє “Центр журналістських розслідувань”.

Сергій Дашковський – не пересічний колаборант, він – колишній співробітник МВС України, нині пенсіонер, був заступником голови і депутатом Нижньосірогозької райради і вже тоді публікував проросійські дописи.

Тепер колаборант публічно засвітився вперше. Окупаційні медіа Херсонщини оприлюднили його коментарі в сюжетах зі змагань з рибної ловлі в селі Новоолександрівка і про нібито перші за останні 30 років ремонти доріг окупантами в громаді. За словами Дашковського, завдяки Російській Федерації тут відремонтують аж 7,5 кілометрів доріг.

У 2020 році Сергія Дашковського обрали депутатом Нижньосірогозької селищної ради від проросійської «ОПЗЖ». У листопаді 2020 року, за пропозицією тодішнього голови громади Дмитра Такаджи, Дашковського обрали його заступником.

Перед повномасштабним вторгненням РФ в Україну його зняли з посади і призначили начальником відділу містобудування, архітектури, капітального будівництва, інфраструктури та контролю за утриманням елементів благоустрою Нижньосірогозької селищної ради.

У перші місяці великої війни Сергій Дашковський очолював громадську ініціативу з охорони правопорядку.

Крім Сергія Дашковського, заступниками у гауляйтера Пірога працюють колишній військовий з Криму і невідомий місцевим жителям Вячєслав Джовна, котрий, як припускають, приїхав сюди з Росії, зазначає “Центр журналістських розслідувань”.

Раніше повідомлялось, що колишнього “керівника” лікарні із Скадовська судитимуть за колабораціонізм.