Секретарку окупаційної так званої “адміністрації” Станіслава судитимуть за колабораціонізм

04 Липня 2023, 12:03

Чергову колаборантку з Херсонщини судитимуть за співпрацю з ворогом. Прокурори Херсонської обласної та Олешківської окружної прокуратур скерували до суду обвинувальний акт стосовно місцевої жительки за фактом колабораційної діяльності, вчиненої за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Мова йде про Наталю Сміюху. Слідством установлено, що наприкінці серпня 2022 року обвинувачена добровільно пішла на співпрацю з ворогом та обійняла посаду «секретаря» у незаконно створеному окупантами органі – «Военно-гражданской администрации Станиславской сельской территориальной громады».
На неї покладались обов’язки з організації діяльності комунальних підприємств, добору працівників псевдоустанови. Також вона закликала місцевих підприємців реєструватись за законодавством рф.
У вересні обвинувачена взяла участь в організації та проведенні псевдореферендуму на тимчасово окупованій території. Особисто ходила по домівках місцевих жителів, закликаючи їх брати участь у незаконному плебісциті.