СБУ затримала колишнього посадовця оборонного департаменту Херсонської ОДА, який працював на росіян

25 Липня 2023, 11:13

Фото: Служба безпеки України.

Служба безпеки затримала чергового колаборанта у результаті стабілізаційних заходів у звільненому Херсоні. Зловмисником виявився колишній очільник юридичного відділу Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Херсонської облдержадміністрації.

На початку повномасштабного вторгнення рф чиновник добровільно підтримав російських загарбників і пішов з ними на співпрацю.
Під час тимчасової окупації Херсона він залишився у місті і погодився очолити створений агресором «відділ правового забезпечення» у захопленому на той час басейновому управлінні водних ресурсів.
Серед основних завдань колаборанта було «переведення» ввірених йому установ під вимоги «російського законодавства».
Для цього він намагався підібрати «штат» з місцевих жителів, яким обіцяв «зарплату» в рублях та лояльне ставлення з боку російських окупантів.
Після звільнення Херсона колаборант «заліг на дно» за місцем проживання в обласному центрі і таким чином сподівався уникнути правосуддя.
На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).
Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Зловмиснику загрожує до 10 років тюрми.