Привласнив понад 230 тис. грн під час ремонту доріг у Нововоронцовці: судитимуть підрядника

11 Липня 2023, 10:05

Ілюстративне фото: відкриті джерела.

Бериславська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно директора товариства з обмеженою відповідальністю за фактом заволодіння чужим майном через зловживання службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, а також внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 191 КК України).

Установлено, що у 2019 році між одним з департаментів Херсонської обласної державної адміністрації та товариством укладено договір підряду щодо проведення капітального ремонту проїзної частини дороги у смт. Нововоронцовка Херсонської області.
Обвинувачений, з метою заволодіння частиною бюджетних коштів на свою користь, достовірно знаючи, що роботи фактично не виконані, вніс завідомо неправдиві відомості до актів приймання будівельних робіт про їх нібито виконання, чим завищив обсяги робіт та їх вартість.
На підставі вказаних документів на рахунок підприємства перераховано понад 230 тис. грн бюджетних коштів, чим спричинено збитки державі на вказану суму.
Прокурорами заявлено позов щодо стягнення з обвинуваченого матеріальної шкоди, заподіяної кримінальним правопорушенням. З метою забезпечення позовної заяви накладено арешт на його квартиру.
За вчинене чоловіку загрожує позбавлення волі на строк до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.