Окупанти зареєстрували школу в селищі Кізомис на звільненій торік частині Херсонщини на колаборантку з Білозерки

07 Липня 2023, 14:19

Колаборанти Євгенія і Володимир Дубіни. Фото з соцмережі.

У селі Кізомис Білозерської селищної громади, на звільненій ще 11 листопада 2022 року правобережній частині Херсонщини, російські окупанти 4 липня 2023 року зареєстрували школу. Її очолила 42-річна Євгенія Дубіна, колаборантка і власниця фітнес-центру з Білозерки. За словами жителів селища, вона не має вищої педагогічної освіти.

Про це повідомляє “Центр журналістських розслідувань”.

За даними з російського державного реєстру юридичних осіб, окупанти 4 липня 2023 року незаконно зареєстрували на базі Кізомиського ліцею Білозерської селищної ради Херсонського району заклад під назвою «Кизомысская школа Белозерского муниципального округа».

Очолила цю «школу» Дубіна Євгенія Сергіївна, 14 вересня 1980 р. н. Вона жителька смт. Білозерка, де має фітнес-центр. За словами місцевих, Дубіна не має педагогічної освіти. Під час тимчасової окупації Білозерки колаборантка працювала вчителькою початкових класів і класною керівницею в захопленій російськими загарбниками місцевій школі.

З окупантами добровільно співпрацює й її чоловік Дубіна Володимир Васильович, який ще торік очолив окупаційний «відділ молодіжної політики, сім’ї та спорту» в Білозерці.

 

Село Кізомис, смт. Білозерка, як і вся правобережна частина Херсонщини, були повністю звільнені від російських загарбників майже вісім місяців тому – 11 листопада 2022 року. Відтоді Кізомис постійно перебуває під російськими обстрілами.

Станом на сьогодні практично вся інфраструктура села знищена. Те, що не зруйнували російські керовані авіаційні бомби і артилерія, знищила велика вода після підриву окупантами Каховської ГЕС. З близько півтори тисячі населення тут зараз залишилось менше ста людей.

Раніше повідомлялось, що