Окупанти відремонтували Чонгарський міст, зруйнований ракетний ударом ЗСУ

03 Липня 2023, 17:38

Окупанти відремонтували Чонгарський міст на адмінкордоні Херсонщини з Кримом, який був зруйнований внаслідок ракетного удару ЗСУ 22 червня.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на Telegram-канал «Генічеськ ua».

«У місцевих чатах Генічеська повідомляють про те, що після минулого ракетного удару по мосту, рашисти відремонтували Чонгарський міст і відновили рух транспорту», – йдеться в повідомленні.

Про ремонт Чонгарського мосту 3 липня повідомив у Telegram і Анатолій Цуркін, звільнений за корупцію колишній «міністр транспорту Криму», а нині голова «Асоціації вантажних перевізників та експедиторів Криму».

«Достроково звершено ремонт моста через Чонгар. Відкриття найближчим часом», – написав Цуркін.

Як повідомлялось, вранці 22 червня 2023 року ЗСУ завдали ракетного удару по мостах на адмінкордоні між Херсонською областю та Кримом у районі КПВВ Чонгар. Сполучення з Кримом припинено в обидва боки. Російські військові не пропускають ні автомобілі, ні піших.

Цей шлях є частиною так званого «сухопутного коридору» до Криму, яким значна частина автотранспорту з РФ прямує на півострів і назад через обмеження руху Керченським мостом після вибуху на ньому в жовтні 2022 року.

Окупанти показали відео пошкоджень нового та старого автомобільних мостів через Чонгарську протоку між Херсонщиною і Кримом. Про стан залізничної колії, яка прокладена на насипній дамбі через Сиваш і частково – по мосту  у 8 кілометрах на захід від автомобільного мосту, не повідомляється.

Через руйнування Чонгарського мосту окупанти постачають техніку та боєприпаси з Криму по Арабатській стрілці.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter