Очолив водне господарство та забезпечував ворога необхідним: житель Берислава підозрюється в колабораціонізмі

03 Липня 2023, 11:55

Черговий колаборант з Херсонзщини добровільно погодився співпрацювати з російськими загарбниками. Так, за процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Херсонської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру жителю м. Берислав у колабораціонізмі та пособництві державі-агресору (ч. 5 ст. 111-1, ч. 1 ст. 111-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний у липні 2022 року під час тимчасової окупації Бериславського району пішов на співпрацю з ворогом. На початку серпня він отримав від окупаційної влади посаду «администратора» так званого «Бериславского управления «Оросительных систем».
На псевдопосаді він забезпечував функціонування підприємства та перереєстрував його за законодавством рф, здійснював добір працівників та розпоряджався майном.
На території очолюваного ним підприємства здійснювався ремонт російської техніки, а для потреб армії країни-агресора він передав спецтехніку та два автомобілі.

Окрім того, погрожуючи керівнику Бериславської дільниці Каховського міжрайонного управління водного господарства, підозрюваний заволодів автівкою, яку використовував у власних цілях.

Після звільнення території ЗСУ зловмисник втік разом з окупантами та нині переховується.