Новотроїцький співак-колаборант розповів, як йому гарно живеться в окупації

25 Липня 2023, 14:39

Колаборант Мустафа Аширов. Фото: відкриті джерела.

Ще два роки тому новотройчанин Мустафа Аширов носив вишиванку та співав про свою любов до України. Зараз він розповідає російським журналістам, як гарно живеться в окупованому Новотроїцькому та влаштовує концерти для російських військових. Також Мустафа заявляє, що українська влада не звертала уваги на розвиток кримськотатарської мови і культури.

“Дуже гарно, що губернатор Херсонської області увів у обіг три мови: кримськотатарську, українську та російську. Нарешті нас помітили! За України таке щось було: ну є цей народ кримськотатарський, ну то і все. Таких привілеїв для нас ніколи не було”, – зазначив він, дякуючи так званому “губернатору” Херсонщини Володимиру Сальдо.

Далі Мустафа заявляє, що він майже не знає рідної мови і звинувачує в цьому, звичайно, українську владу, хоча і визнає, що в школі він вивчав кримськотатарську, але потім її забув. Сам Аширов до окупації майже на кожному концерті в місцевому Будинку культури виконував зі сцени пісні кримськотатарською, та, вірогідно, про це він також не пам’ятає.

Концерт до 30-ї річниці Незалежності України.

Зараз Мустафа працює у місцевому Будинку культури і влаштовує концерти для колаборантської верхівки та російських військових. Його дружина Катерина очолила цю установу, за що отримала підозру в колабораціонізмі. Їй загрожує до 10 років позбавлення волі