Компанія «Данон» планує перенести своє підприємство з Херсонської області до Черкащини

24 Липня 2023, 13:26

Потужності компанії "Danone". Фото: відкриті джерела.

Компанія «Danone» планує перенести своє підприємство з Херсонської до Черкаської області. Таким чином вона намагається зберегти свої потужності від російських обстрілів і забезпечити їх необхідною сировиною, якої на півдні зараз недостатньо.

Про це в інтерв’ю “Центру журналістських розслідувань” розповів директор Департаменту розвитку сільського господарства та зрошення Херсонської обласної військової адміністрації Дмитро Юнусов.

За його словами, компанія «Danone» звернулася з пропозицією щодо релокації своїх виробничих потужностей до Черкаської області. Мова про завод «Данон Дніпро», розташований у Херсонській громаді.

«Ми не зацікавлені в їхньому переміщенні на Черкащину, бо сподіваємося на скоріше звільнення лівобережжя Херсонської області і повернення до мирного життя. Нам буде потрібний завод, робочі місця для людей, податкові надходження до бюджету. Але з точки зору державних інтересів і інтересів підприємства зараз важливо зберегти потужності. Залишати їх на Херсонщині дуже ризиковано, бо вони можуть бути знищені окупантами», – сказав Дмитро Юнусов.

Він додав, що компанію «Данон» зараз важко забезпечити сировиною, оскільки на Херсонщині залишилося лише два підприємства, які можуть задовольняти цю потребу. Решта молочних ферм або знищені, або ще не відновили свою діяльність.

Раніше про свій намір відновити в Одеській області втрачений через окупацію Каховки завод з переробки томатів заявила компанія «Чумак».

За словами Дмитра Юнусова, про свій намір повернутися на Херсонщину після її повного звільнення від російських загарбників заявили представники дому марочних коньяків «Таврія» з Нової Каховки і компанія «Agrofusion», яка має завод з переробки томатів у Голій Пристані.

Раніше повідомлялось, що на правобережжі Херсонщини роботу відновили 30% фермерських господарств.