“Данон” переносить своє підприємство з Херсонщини на Черкащину

24 Липня 2023, 16:11

Потужності компанії "Danone". Фото: відкриті джерела.

Компанія «Данон Україна» справді розглядала варіант релокації свого підприємства «Данон Дніпро» з Херсона до іншої області України. Цю інформацію “Центру журналістських розслідувань” підтвердив Дмитро Юнусов, директор департаменту розвитку сільського господарства та зрошення Херсонської обласної військової адміністрації. Однак представники компанії «Данон Україна» заявили, що «це питання вже неактуальне».

Французький виробник продуктів харчування та напоїв «Данон» не має наміру здійснювати релокацію свого заводу з Херсонської до Черкаської області, повідомив у коментарі агентству «Інтерфакс-Україна» Іван Ханас, директор із закупівель та операційної діяльності компанії. Він звинуватив у поширенні недостовірної інформації Центр журналістських розслідувань. Хоча насправді ця інформація була надана Дмитром Юнусовим, директором департаменту розвитку сільського господарства та зрошення Херсонської ОВА в інтерв’ю ЦЖР.

Натомість Іван Ханас підтвердив факт звернення компанії до адміністрації Херсонської області з проханням про сприяння перевезенню окремих виробничих ліній із заводу в Херсоні. Щоправда, мова йшла не про Черкаську, а про місто Кременчук Полтавської області, де у групи компаній «Данон» розташований другий український завод.

«Однак поки що така ініціатива не актуальна», – заявив Іван Ханас.

Іван Ханас. Фото: “Сегодня”.

У коментарі ЦЖР Дмитро Юнусов підтвердив факт звернення представників групи компаній «Данон» стосовно релокації заводу з Херсона до іншої області України. За його словами, представники ХОВА комунікували з директором з корпоративних відносин та безпеки компанії «Данон Україна» Сергієм Мовчаном, а також з одним із заступників директора компанії.

«Місяць тому ми отримали лист від компанії «Данон Україна» з питанням щодо релокації їхнього заводу «Данон Дніпро», датований 12 червня 2023 року. Ми надали їм відповідь про існування урядової програми релокації підприємств із територій, що наближені або перебувають у зоні бойових дій до безпечніших регіонів. Після цього я спілкувався з одним із заступників директора компанії. Зокрема, я говорив про те, що Херсонщина зацікавлена в тому, щоб залишити на своїй території це підприємство і зберегти всі робочі місця. Але зрозумілими були й питання підприємства щодо безпеки і збереження потужностей підприємства. Більше ми з представниками «Данон» не говорили. А тепер, виявляється, питання можливої релокації для них уже не актуальне», – прокоментував ЦЖР Дмитро Юнусов.

Він також додав, що міг помилитися, говорячи, що мова йшла про можливу релокацію потужностей «Данон Дніпро» саме до Черкаської, а не до Полтавської області.

Проте представники «Данон Україна» наразі так і не спростували наданої Дмитром Юнусовим інформації щодо компанії «Данон Дніпро».

Раніше повідомлялось, що у Джанкойському районі сталось влучання у склад БК. Місцевих жителів евакуюють.