Із бюджету Закарпатської області виділили 6 мільйонів гривень на відновлення інфраструктури двох населених пунктів Херсонщини

10 Липня 2023, 12:06

Наслідки обстрілів Херсонщини російськими військами. Фото: Поліція Херсонської області.

Із бюджету Закарпатської області виділили шість мільйонів гривень для відновлення об’єктів інфраструктури, знищеної російськими загарбниками, у двох населених пунктах на Херсонщині.

Про це на брифінгу в Закарпатській ОВА 10 липня 2023 року повідомив перший заступник голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький, передає “Суспільне”.

Мова про Великоолександрівську громаду на Херсонщині. Там відновлюють будинки та соціальну інфраструктуру у селі Новопавлівка та селищі Велика Олександрівка.

Наразі у громадах завершили обстеження житлових секторів і комунальної інфраструктури. Відновлення потребують 505 обʼєктів, 15 із них повністю зруйновані.

“Для виконання робіт у Великоолександрівську громаду відправили будівельників та техніку, котра зараз працює на обʼєктах. З обласного бюджету виділили 6 млн грн для відновлення інфраструктури, 500 тисяч гривень — допомогла Чинадіївська територіальна громада”, — зазначив перший заступник голови Закарпатської ОВА.

Мирослав Білецький також додав, що наразі голова Закарпатської ОВА Віктор Микита розглядає питання, як виділити для відновлення населених пунктів Херсонщини ще 14 мільйонів гривень.

Загалом, за словами Білецького, для відновлення інфраструктури Великої Олександрівки потрібно близько 335 мільйонів гривень, зокрема, 100 млн. грн — для відновлення житлової інфраструктури.

Раніше повідомлялось, що рятувальники Херсонщини отримали потужний електрогенератор від благодійників із Швеції.