В окупованій Каховці після вибуху на ГЕС почалися перебої зі світлом і водопостачанням

11 Червня 2023, 15:21

Фото: відкриті джерела.

Після знищення росіянами Каховської ГЕС з 7 червня тут спостерігають перебої зі світлом і водопостачанням – така ж ситуація і в навколишніх населених пунктах. Крім того, в окупованій Каховці з 1 червня 2023 року не працюють ліфти – через захоплення російськими окупантами ліфтового господарства.

Про це інформує “Центр журналістських розслідувань” з посиланням на повідомлення місцевих жителів.

Після підриву російськими військами Каховської ГЕС у Каховці, Новій Каховці і навколишніх населених пунктах з 7 червня почалися перебої з електроенергією і водопостачанням. За словами людей, світло тут уже вимикали більше ніж на добу і вимикають знов. Вже є проблеми з водопостачанням, бо вона здебільшого тече з кранів тоненькою цівкою.

«Її не вистачить навіть помитися, не те, що городи полити», – сказали жителі Каховського району.

Ліфти у Каховці перестали працювати ще 1 червня. Про припинення обслуговування ліфтового обладнання мешканців міста через захоплення окупантами свого майна попередила компанія ТОВ «Каховліфт».

«З 1 червня ми припиняємо всі види робіт на ліфтах міста Каховка і знімаємо всю відповідальність за небезпечні обставини. Ми працювали весь цей час в умовах воєнного стану в окупації скільки могли, але окупаційна влада дісталась і до ліфтів. Ані адміністрація, ані бухгалтерія, ані офіс більше не працюють. Все, що там коїться не має стосунку до ТОВ «Каховліфт», – йдеться у повідомленні компанії.

Як повідомили жителі Каховки, поки що ліфтове обладнання у більшості багатоповерхівок залишається на місці, однак самі ліфти не працюють.

Раніше повідомлялось, що загальна площа підтоплених населених пунктів Херсонщини зменшилась удвічі.