Внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС на правобережжі Херсонщини загинули 10 осіб

15 Червня 2023, 13:40

Наслідки підриву російськими військами Каховської ГЕС. Херсон, 10.06.2023 р. Фото: IPC-Херсон.

Через підрив російськими військами дамби Каховської ГЕС лише на правобережжі Херсонської області, за офіційними даними, загинули 10 осіб. Ще 20 осіб було поранено. Серед них 5 рятувальників та 2 співробітника Нацполіції, що постраждали внаслідок обстрілів росіянами пунктів евакуації.

Число жертв стихії не є остаточним, адже, як повідомили нашим журналістам у прес-службі Херсонської ОВА, на сьогодні ще 35 жителів звільнених територій Херсонщини вважаються зниклими безвісти. Серед них – 4 дитини. 

Про людські втрати на окупованих територіях офіційно не повідомляється, проте, за інформацією місцевих жителів, ця цифра в рази більша. Так, лікар з окупованих Олешок, Володимир Шльонський на своїй сторінці в соцмережі повідомив про понад 90 загиблих лише у самих Олешках

“Вчора зранку мені повідомили про більше ніж 90 трупів тільки в Олешках. Сьогодні рівень води впав, і в затоплених будинках волонтери почали бачити велику кількість мертвих. Мова йде про СОТНІ ВТОПЛЕНИХ РОСІЯНАМИ ЛЮДЕЙ лише тільки в м. Олешки“, – повідомляє Шльонський.

Нагадаємо, що вночі, 6 червня 2023 року, російськими окупаційними військами було здійснено підрив дамби Каховської ГЕС.