У Корабельному мікрорайоні Херсона відновили газопостачання у першій багатоповерхівці. Процес підключення триває

27 Червня 2023, 13:32

Ілюстрація: відкриті джерела.

Комунальні служби щодня продовжують працювати і долати наслідки підтоплення через підрив росіянами Каховської ГЕС. Робота цих служб триває попри те, що відбувається вона під постійними обстрілами російських військ. Так, до мережі газопостачання поступово підключають будинки мікрорайону Корабельний (Острів).

Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін в ефірі телемарафону “Єдині новини”.

У Корабельному мікрорайоні Херсона повернули газопостачання до першої багатоповерхівки. До кінця сьогоднішнього дня до газорозподільної мережі фахівці підʼєднають ще три будинка.

Щодо оперативної ситуації в місті голова ХОВА зазначив, що рівень води фіксується на позначці 20 см і тримається вже протягом двох діб. Вода відійшла, проте грунтові води наразі ще залишаються на високому рівні. Воду постійно викачують, однак її рівень наразі поки може підійматись.

Щодо необхідності введення різної тривалості комендантської години у різних районах Херсона, Олександр Прокудін зазначив, що наразі райони міста, що зазнали підтоплення, поступово відкривають для в’їзду та виїзду і доступу населення до своїх домівок після перевірки територій вибухотехніками. На тих територіях, де така перевірка ще не завершена, задля безпеки, подовжена комендантська година поки триватиме. До таких районів у межах Херсона належить частина Гідропарку.

Раніше повідомлялось, що росіяни використали підрив Каховської ГЕС для прискорення паспортизації на окупованих територіях.